Lillberget

Lillberget - 176 m ö.h.

”Sportlovstoppen” under Vintertoppar är det vackra Lillberget i Långviksvallen. Om ni har varit i Tavelsjö så har ni med stor säkerhet passerat berget längs 363:an. På Lillberget kommer det finnas en toppkod enbart under sportlovet, dvs från lördag 5 mars till och med söndag 13 mars. Toppkoden sitter där på baksidan av toppskylten. Bara lyft på skylten! Här har vi trampat upp både vandringsstigar men också stjärtlappsbanor.

Det finns stjärtlappar att låna ur en plastback som ligger en bit upp i skogen efter stigen som börjar vid Långviksvallen 10, Tavelsjö.

Låna gärna ur backen. Bär med er den upp efter stigen. Åk försiktigt och ha riktigt kul. Lämna igen stjärtlappen på samma plats. Det finns begränsat antal så ta gärna med er egen om ni har. 

All åkning sker på egen risk.

 

Hitta upp

En trampad stig börjar från en temporär parkering vid Långviksvallen 10, Tavelsjö. 


Det är ungefär 700 meter till toppen, 55 höjdmeter, och det finns ett flertal stjärtlappsnedfarter på vägen upp som ni kan testa. 

In English

 

Lillberget offers a short hike from the parking at Långviksvallen 10, Tavelsjö. 

There will be ”stjärtlappar” (tail patches) to borrow for the kids to enjoy the slopes at your own risk. It’s less than 700 meter to the top and well prepared trails. Enjoy!

Parkering

Parkering sker på plogad yta vid Långviksvallen 10, Tavelsjö.